Sınır dışı etme yani deport, ülkede bulunan yabancı uyruklu kişilerin, konulan kanunlara aykırı davranması durumunda, ülkeden sınır dışı edilmesi demektir. Yabancı uyruklu kişinin hakkında deport kararı var ise o kişi, ülkeden çıkartılır ve akabinde hakkında ülkeye giriş yasağı tedbiri konur. Bu sınır dışı edilme süresinin ise ne kadar olduğu kişinin sınır dışı edilme nedenlerine göre değişiklik gösterir.
Çetintaş Hukuk Bürosu olarak, kütahya deport kaldırma, kütahya sınırdışı kararı kaldırma, duraklata, dilekçe hizmetleri veriyoruz.
Eğer hakkında deport kararı çıkan yabancı uyruklu vatandaş, ülkede bulunma süresi içerisinde hakkında çıkan bu karar itiraz etmezse, bu karar kesinleşir ve Türkiye’den icra edilir.
Yabancı uyruklu kişinin Türkiye sınırları içerisinde bir suç işlemesi, sahte bir evlilik yapması, resmi belgede sahtecilik yapması, fuhuş gibi işlere karışması ve vize süresinin bitmesi gibi durumlarla karşı karşıya gelmesi durumunda sınır dışı edilmesi gerekir.
Makale İçeriği
Geri Gönderme Merkezi İtiraz
Türkiye’de bulunan geri gönderme merkezleri, içişleri bakanlığı tarafından işletilmektedir. Hakkında deport kararı bulunan yabancı uyruklu vatandaşlar bu merkezlerde gözetim altında tutulmaktadır.
Bu merkezlerde yabancı kişilere temel ihtiyaçları ücretsiz olarak temin edilmektedir. Bu merkezlerden, yakınlarına, avukatına, notere gibi pek çok yere iletişim imkanı da sunulur. Bu merkezlerde kalan kişilerin adına itirazı; avukatları ya da yasal temsilcileri yapmaktadır.
Kütahya Geri Gönderme Merkezi Avukat
Türkiye’de birçok geri gönderme merkezi vardır. Bunlardan bir tanesi de Kütahya Geri Gönderme Merkezidir. Kütahya’da veya yakın illerinde, hakkında deport kararı çıkmış kişi veya kişiler varsa, sınır dışı edilene veya karara itiraz sürecinin tamamlanmasına kadar burada misafir edilir.
Geri Gönderme Merkezi Kararına İtiraz Avukatı
Deport kararı yabancı uyruklu kişinin hakkında çıkarılmasının ardından, bu kişi karara itiraz etmezse karar kesinleşir ve yabancı uyruklu kişi Türkiye sınırları içerisinden çıkarılır.
Bu kararın çıkarılıp yabancı uyruklu kişiye tebliğ edilmesinin ardından, karara 7 gün içerisinde itiraz edilmesi gerekmektedir. Bu itiraz deport kararına karşılık olarak iptal davası açmakla başlar.
6 Aralık 2009 tarihinden itibaren deport kararına itiraz süresi 7 güne indirilmiştir. İndirilmeden önce 15 gün içerisinde itiraz hakkına sahip olan yabancı uyruklu şahıs artık 7 gün içerisinde itiraz edip iptal kararı davası açmak zorundadır. Aksi halde karar kesinleşir ve sınır dışı edilir.
Geri Gönderme Merkezi Kararına İtiraz
Geri gönderme merkezi kararına itirazı, yabancı uyruklu kişinin kendisi, yasal temsilcisi veya avukatı yapmaktadır. Bu itiraz Sulh ceza hakimliğine yapılmaktadır. Sulh ceza hakimi ise, yapılan itiraza dair incelemeyi 5 gün içerisinde sonuca erdirmektedir. Hakimin verdiği bu karar ise kesin olmaktadır.
Kütahya Sınırdışı Kararına İtiraz
Kütahya Sınır Dışı Kararına İtiraz; idarenin aldığı karar ile olmakla birlikte idari dava kategorisine girmektedir. İdare mahkemesine açılan karşı davada, idari işlemlerin iptali talep edilmektedir.
Bir yabancı kişi için deport kararı verilmişse, bu kişi yasal temsilcisi veya avukatı aracılığı ile karşı dava açma hakkına sahiptir. Bu davayı açma süresi ise kendisine kararın tebliğ edilmesinin ardından 7 gündür. Bu süreyi aşmış ise hakkındaki karar kesinleşir ve sınır dışı edilir.
Deport Kararına İtiraz Avukatı Kütahya
Türkiye’nin kendi sınırları içerisinde belli başlı kanunları ve kuralları vardır. Bu kurallara kendi vatandaşları da dahil olmak üzere yerli yabancı herkesin riayet etmesi beklenmektedir.
Kanunlara ve kurallara uyulmadığı takdirde bazı yaptırımlar uygulanmaktadır. Yabancılara uygulanan yaptırımlar arasında deport edilme yani sınır dışı edilme yaptırımı da bulunmaktadır. Kişinin vizesinin dolması veya bazı suçlara karışması durumunda hakkında deport kararı çıkar.
Bu kararın kendisine iletilmesinden itibaren kendisine yasal hak doğmaktadır. 7 gün içerisinde kişinin şahsı tarafından veya yasal temsilcisi tarafından karara itiraz edilmesi gerekmektedir. İtiraz edilmemesi durumunda 7 gün sonunda karar kesinleşir ve yabancı uyruklu kişi sınır dışı edilir.
Deport Kararı Kaldırma Avukatı
Hakkında deport kararı uygulanan yabancı uyruklu kişinin deport süresinin dolmadan ülkeye giriş yapması için iki yöntem bulunmaktadır.
Bunlarda birincisi yabancı uyruklu vatandaşın meşruhatlı vize almış olması durumunda kişinin deport kararı dolmadan ülkeye giriş yapması mümkündür. İkinci yolda ise yabancı uyruklu kişi deport kararına karşı bir dava açabilir.
Geri Gönderme Merkezinde Kaç Gün Tutulur
Geri gönderme merkezine alınan yabancı uyruklu kişiler bu merkezde en fazla 6 ay süre ile tutulmaktadır. Fakat yabancı uyruklu vatandaşların iş birliğinden kaçması, ülkeleri ile yapılan yazışmalarda gecikme veya yanlışlık durumlarında bu süre en fazla 6 ay kadar daha uzatılır.
Kütahya Geri Gönderme Merkezi İletişim
- Kütahya İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi
- İnköy, Göçeri Sk No:6, 43100 Kütahya Merkez/Kütahya
- 02742251779
1 Comments