İstifa eden tazminat alabilir mi 2023 Kendi İsteğiyle İşten Ayrılan Tazminat Alabilir mi? İşten kendin çıkınca tazminat alınır mı? ? Bu yazımızda bu sorularınıza cevaplar bulacaksınız. Tazminat veya Kıdem tazminatı anlam olarak istifa eden veya işten çıkartılan işçiye alması gereken parayı ifade eder.
“İstifa eden tazminat alabilir mi?” sorusu, ülkemizde ücretli çalışan herkesin aklında yer etmiş bir sorudur. Bu konuda TBMM’nin yapmış olduğu tazminat alacak yasası çalışmaları vardır. Ancak henüz taslak aşamasındadır.
Makale İçeriği
İstifa Eden Tazminat Alabilir mi?
“Kıdem Tazminatı”na hak kazanmanın yolları kanunlarla düzenlenmiştir. Misal tazminatı hak etmek için işçi en az 1 (bir) yıl çalışmış olmak gerekiyor ve kendi isteği ve kusuru olmaksızın işten çıkarılmış olması isteniyor. Anlaşıldığı üzere çalışmalarını gerekçesiz bırakan çalışan, kıdem tazminatı alamaz.
Çalışan bu durumda kıdem tazminatını alamadığı gibi işverene ihbar tazminatını da ödemek zorunda olabilir. Konuyla ilgili Yargıtay kararı: “İstifa belgesindeki ifadenin genel bir içerik taşıması durumunda, işçinin dava dilekçesinde somut sebepleri belirtmesinde hukuka aykırı bir yön bulunmamakta olup istifanın ardındaki gerçek araştırılmalıdır.
İş sözleşmesinin istifa ile sona ermesi halinde, işçinin iş güvencesi hükümlerinden yararlanması mümkün olmadığı gibi, ihbar ve kıdem tazminatlarına da hak kazanamaz. İstifa durumunda işçinin işverene ihbar tazminatı ödemesi yükümü ortaya çıkabileceğinden, istifa üründeki belgelerin titizlikle ele alınması gerekir.”
Kendi İsteğiyle İşten Ayrılan Tazminat Alabilir mi?
İş sözleşmelerinin feshinden önce bildirim süresine bağlı kalınarak diğer tarafa yazılı bildirimde bulunulması esastır. İşten ayrılmak (istifa) isteyen işçi, sağlık nedenleri, iyi niyet ve ahlak kurallarına aykırılık veya işin durması benzeri haklı nedenler dışındaki işten ayrılmalarda işverenine bildirim süresini dikkate alarak yazılı bildirimde bulunmakla yükümlüdür.işten kendim çıkarsam tazminat alabilirmiyim ? İşçinin kendi isteğiyle işten ayrılması durumunda, ayrılmanın nedeni önem taşımaksızın ihbar tazminatı hakkı oluşmamakta, böylesi bir talepte bulunulamamaktadır. İşten ayrılmanın yukarıda sayılan nedenler dışında bir gerekçeye dayanması ve işçinin bildirim süresine uymaksızın işi bırakması halinde, işverenin talep etmesine bağlı olarak işi bildirim süresine uymadan bırakan işçi ihbar tazminatı ödemek durumunda kalacaktır.
Kıdem Tazminatının Ödenmesi İçin Gereken Koşullar Nelerdir?
İş sözleşmesini sonlandırmak isteyen taraflar (çalışan/işveren) bildirim süresine dikkat etmeli ve bunu yazılı olarak bildirmek zorundadır. Tabii iş kanununda istisnai durumlarda mevcuttur: Emeklilik, kadınlar için evlilik ve askerlik gibi durumlarda kıdem tazminatı hakkı doğuyor. İş kanununda belirtilen istisnai durumlar aşağıda listelendiği gibidir.
- İşveren Tarafından İyi Niyet ve Ahlak Kurallarına Aykırılık Nedenleri Dışındaki Nedenlerle İş Sözleşmesinin Feshedilmesi:
İş veren çalışanını normal şartlar altında işten çıkarttığında kıdem tazminatını ödemek zorundadır.
- 3600 prim, 15 yıl çalışmış olmak ve 9 eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişinin yapılmış olması:
Kendi isteği ile istifa ederek kıdem tazminatı almak isteyen biri çalışma hayatında 15 yılı ve 3600 prim gününü tamamlamış olmalı. Tabii burada dikkat edilmesi gereken çok önemli bir tarih var. Burada önemli olan tarih 9 Eylül 1999 ve sigorta girişinizin bu tarihten öncesinde olmalıdır. Çalışan Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) bu şartları sağladığını ifade eden resmi bir yazı aldığında istifa ederek kıdem tazminatı almaya hak kazanırlar.
Ancak çalışan en az 1 (bir) yıldır aynı firmada çalışıyor olmalıdır. Çalışan 3600 yasası olarak da bilinen kanunla tazminatı almak istiyorsa, istifa dilekçesinde bunu açık bir şekilde belirtmelidir veya istifa dilekçesini ve SGK’dan aldığı resmi yazıyı noter vasıtasıyla firmaya gönderebilir. Aksi takdirde tazminatı yanabilir.
- Sağlık Sebepleri:
Meslek hastalığı veya iş kazası sonucunda çalışan tek taraflı olarak iş sözleşmesini sonlandırdığı zaman kıdem tazminatını alabilir. Bu konuya örnek olarak Yargıtay’ın aldığı bir karar: “İlke olarak istifa ile hizmet sözleşmesine son verilmesi kıdem tazminatı istemeye engel bir durum teşkil eder. Ancak, kıdem tazminatına hak kazandıracak bir sağlık nedeninin söz konusu olup da davacı da bu durumu ispat ederse önceki hizmet döneminin kıdem tazminatında dikkate alınması doğru olur.”
- Ahlaki ve İyi Niyet Kural Yozlaşması:
Bu durumların en başında “mobbing” geliyor. Çalışan mobbinge uğradığını belgeleyerek istifa ederse tazminatını almaya hak kazanabilir.
Çalışan ücretini ve diğer alacaklarını (yıllık izinler, ikramiye, gıda, giyim, yakacak yardımları, tatil günleri, vb.) kanun veya sözleşme hükümleri koşullarına uygun olarak ödenmez veya hesaplanmazsa, çalışan istifa ederek tazminatını alabilir.
Çalışanın primleri aldığı ücretten yatmıyorsa, eksik veya geç bildiriliyorsa ve işveren çalışanın bilgisi dışında işe giriş-çıkış yapıyorsa çalışan istifa edip tazminatını alabilir.
- Zorlayıcı Sebepler:
Çalışanın bir haftadan daha uzun süre yaptığı işi terk etmesini zorlayan sebepler olduğunda işçi istifa ederek tazminatını alabilir.
Kadın çalışan, evlendiği tarihten sonraki 1 (bir) yıl içinde evlilik nedeniyle, erkek çalışan askerlik nedeniyle istifa ederse tazminatını alabilir.
Bu tür durumlar yaşanan olaya, çalışana ve işverene göre çoğaltılabilir. Şarta bağlanan ve baskıyla alınan dilekçe, işe başlamada zamanında boş kağıda attırılan imza, dilekçelerin geç işleme konması, vb. gibi durumlar çoğaltılabilir.
- Çalışanın Ölmesi:
Çalışanın ölmesi durumunda işveren çalışanın tazminatını mirasçılarına ödemekle yükümlüdür.
- Memuriyet Durumunda Tazminat Hakkı
Bu konu çoğumuzun yanlış bildiği bir durumdur. Yargıtay’ın 2012 (Yargıtay 9. Hukuk Dairesi’nin 26/04/2012 tarih ve2010/6655 Esas , 2012/14620 karar sayılı kararı) yılında aldığı bir kararda “… kendi isteği ile memuriyete geçmek …” ifadesi geçmektedir. Anlaşıldığı üzere memuriyet durumunda istifa eden işçi kıdem tazminatını almaz.
Sonuç
Kıdem tazminatı, çalışan için işsiz kaldığı süre ve yeni iş aradığı süre zarfında geçimini sağlaması için çok önemli bir gelirdir. Bu yüzden bu haktan mahrum kalmamak için son derece dikkatli ve özverili davranılması gerekmektedir. Çalışan bu mücbir sebeplerden dolayı iş akdini sonlandırdığını dilekçesinden muhakkak belirtmelidir.
Kendi İsteğiyle İşten Ayrılan Tazminat Alabilir mi ?
İşten kendi isteğiyle ayrılan (istifa) işçinin, herhangi bir tazminat hakkı oluşmamaktadır.
Evlilik nedeniyle istifa eden kadın işçi kıdem tazminatı alabilir mi?
Kural olarak işten kendi isteğiyle ayrılan (istifa) işçi, kıdem tazminatı alamamaktadır. Yazının devamını sitemizden okuyunuz. Ancak, yasal düzenleme gereği; kadın işçiler, evlilik nedeni ile işten ayrılmaları durumunda, çalışma süresinin gerektirdiği kıdem tazminatına hak kazanabilmektedirler.
6 ay çalışan tazminat alabilir mi?
Madde gereğince; 6 aya kadar süren çalışmalarda 2 hafta, 6 aydan 1,5 yıla kadar süren çalışmalarda 4 hafta, 1,5 yıldan 3 yıla kadar süren çalışmalarda 6 hafta, 3 yıldan uzun süren çalışmalarda 8 hafta bildirim süresi uygulanmaktadır.
Murat
10 aydır çalışmaktayım beztirmek için bizi farklı alanlarda çalıştırıyorlar bilmediğimiz yerlerde yapmasak işten çıkarma gibi şeyler diyorlar mahkemeye verebilir miyim tazminat için ve ne kadar tazminat hak edebilirim yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
Sercan
2014den bu yana işçi olarak çalışıyorum günlük çalışma saatimiz 8 olmasına rağmen günlük 12 bazende 16 saat çalıştırılıyoruz can güvenliğimiz sayılmıyor senelik 270 saatin çok çok üzerine çıkıyoruz kendi isteğimizle aniden fesih etsek tazminat hakkı doğar mı. Teşekkür iyi çalışmalar dilerim
Asiye Aktay
Valıştığım iş yerinde 4 yılımı doldurdum bezdirilmek için hertürlü davranışlara maruz kalıyorum özellikle dışlanmak gibi 1996 girişli sigortalıyım isten ayrılmak istiyorum ama tazminatımın yanmasınıda istemiyorum ne yapmalıyım bana yardımcı olurmusunuz .Teşekkür ederim.
Ramazan çiftçi
4 bin sigortam var aynı iş yerinde 9 yıldır çalışıyorum işten ayrılsam tazminat alabilirmiyim
Haşim
26 yıldır çalışmaktayım.yapilan haksızlık karşısında isten ayrılma kararı aldım, tazminat alma hakkım var mi
Av. Musa Çetintaş
İş Kanunu gereğince işçinin haklı fesih nedenleri belirlenmiştir. Tarafınıza yapılan haksızlığın ilgili kanun uyarınca bir karşılığı var ise kıdem tazminatınızı alabilirsiniz, iyi günler…
Hakan
Yazida zaten belirtilmis. 26 yildir calisan biri, 1999 öncesi sigortali olmustur. Dolayisiyla istifa sonrasinda kidem tazminatini alir. Halsizligin ne oldugunun bir önemi yok.
İHSAN
2014 TEN BERİ AYNI ŞİRKETTE ÇALIŞMAKTAYIM ŞİRKETİMDEN DE MEMNUNUM
AMA AİLE SORUNLARI YÜZÜNDEN BAŞKA BİR ŞEHRE TAŞINMAM GEREKİYOR
BU KONUDA TAZMİNAT HAKKIM DOĞARMI TEŞEKKÜRLER
Mehmet
10.yıldır aynı firmada çalışmakdayım 4.yıl önce çıkış giriş yaptım son zamanlarda iş yoğun ve 12.saat çalıştırdılar ben yüzde 60 engelliyim 12.saat çalışmaya ancak 3.hafta dayana bildim cumartesi pazarda dahil dayanamayıp işten kendi istegimle ayrıldım muhasebeye gitmedim acil ne yapmam gerek acil cevap verirseniz sevinirim
Av. Musa Çetintaş
İş Kanunu gereğince haklı nedenlerle fesih imkanınız bulunmaktadır. Ancak ispat yükü açısından işbu haklı fesih sebeplerinizi çalışmış olduğunuz firmaya bir ihtarname ile bildirmenizde fayda vardır, iyi günler…
Mehtap
Yeni doğan çocuğum var ve işten ayrılmak istiyorum tazminat alabilir miyim bu şekilde ???
Av. Musa Çetintaş
4857 sayılı İş Kanununun 74’üncü maddesi kapsamında; kadın işçilerin doğumdan önce 8 ve doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere, toplam 16 hafta çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebeliklerde doğum öncesi izin süresine 2 hafta eklenmektedir. İşçinin isteğine ve doktor raporuna dayalı olması koşulu ile doğuma 3 hafta kalana dek çalışılabilmekte, bu durumda doğum öncesi kullanılmayan izin süresi doğum sonrasına aktarılabilmektedir. Doğum sonrası analık hali izninin bitiminden itibaren çocuğunun bakımı ve yetiştirilmesi amacıyla ve çocuğun hayatta olması kaydıyla kadın işçiye isteği halinde birinci doğumda 60 gün, ikinci doğumda 120 gün, sonraki doğumlarda ise 180 gün süreyle haftalık çalışma süresinin yarısı kadar ücretsiz izin verilir. Çoğul doğum halinde bu sürelere 30ar gün eklenir. Yahut bunun yerine, 6 aya kadar ücretsiz izin talep edilebilir. Ayrıca; izin bitiminde işe başlayan işçiye çocuğun 1 yaşına gelmesine dek günde 1,5 saatlik süt izni verilmesi gerekmektedir. 13’üncü madde kapsamında; 74 üncü maddede öngörülen izinlerin bitiminden sonra mecburi ilköğretim çağının başladığı tarihi takip eden ay başına kadar bu maddeye göre ebeveynlerden biri kısmi süreli çalışma talebinde bulunabilir. Bu talep işveren tarafından karşılanır ve geçerli fesih nedeni sayılmaz. Bu fıkra kapsamında kısmi süreli çalışmaya başlayan işçi, aynı çocuk için bir daha bu haktan faydalanmamak üzere tam zamanlı çalışmaya dönebilir. Bu haktan faydalanmak veya tam zamanlı çalışmaya geri dönmek isteyen işçi işverene bunu en az bir ay önce yazılı olarak bildirir. Ebeveynlerden birinin çalışmaması halinde, çalışan eş kısmi süreli çalışma talebinde bulunamaz. Üç yaşını doldurmamış bir çocuğu eşiyle birlikte veya münferiden evlat edinenler de çocuğun fiilen teslim edildiği tarihten itibaren bu haktan faydalanır.
Hkan
Soru farkli, cevap farkli. “Dogum ve cocuk bakimi mazeret olarak kullanilip istifa esilirse, kidem tazminati alinir mi” diye soruluyor. Bu, kidem tazminati icin hakli ve zorlayici bir fesih sebebi degil.
Gülden
Kendi isteğimle işten çıkarsam tazminat hakkım var mı belirli bir dönem çalışınca 5 yıl gibi çıksam tazminat alabilir iyim yada 3 yıl
Ece
4.5 yıldır eczanede çalışıyorum 12 saat çalıyorum çok yoğun ve kalfa olduğum halde bana temizlik vb ürünler yaptırıyorlar ben işten ciksam nasıl tazminat alırım
Av. Musa Çetintaş
İş tanımınız dışında herhangi bir işte çalıştırılmanız çalışma şartlarında esaslı değişikliğe girer ancak tek başına fesih sebebi değil, temizlik işlerini gerçekleştirmeyebilirsiniz…
Ebubekir
Slm ben yurtdışına gideceğim için işten ayrılacağım tazminatımı alabilirmiyim
Oktay yılmaz
Selamün aleyküm hayırlı günleriniz olsun bende bir firmada 2009 dan beri çalışıyorum maasimizi istediğimiz gibi alamıyorum veremiyorum diyor ben kendim ayrılsam tazminat alabilirmiyim.tsk ederim hayırlı geceler
Av. Musa Çetintaş
Ücretleriniz sözleşmeye uygun olarak yatmıyor ve fazla mesai gibi ücretleriniz ödenmiyor ise haklı fesih yapıp kıdem tazminatı için dava açabilirsiniz. Bİzimle iletişime geçiniz
Agit
4.5 yildir calisiyorum cikmak istiyorum tazminat alabilitmiyim resmi tatilller ucretimizi vetmiyorlar ne yapmaliyim
Av. Musa Çetintaş
Resmi tatil günlerinde çalışma yapıp ücretinizi almamanız haklı fesih sebebidir.Resmi tatil günlerinde çalıştığınızı mahkemede kanıtlayabilirseniz kıdem tazminatınıza hak kazanabilirsiniz. Bizimle iletişime geçiniz.
Şahin
İki bin On yediden buyana çalışıyorum kendim işi bırak timmi Tanzimat alabilir miyim
Özgür
Merhaba,2005 yılında sigorta girisim oldu.2006 dan bu güne kadar aynı iş yerinde çalışmaktayım.Kendi isteğimle bu iş yerinden ayrılırsam tazminatımı alabilir miyim?
Av. Musa Çetintaş
Haklı nedenlerle fesih şartlarınız oluşmadı ise kendi isteğinizle ayrılmanız halinde kıdem tazminatına hak kazanamazsınız.
Gökhan
3 yıldır plastik fabrikasında çalışıyorum hergün 2 saat mesai hafta sonu da mesai yapıyoruz mesai yapma mecburiyetimiz varmi bu sebebden tazminat alabilirmiyim.cvp verirseniz sevinirim teşekkürler.
Ayhan
Sanayide iki sene çalıştım pisikolojim bozuk işten ayrıldım tazminat hakkım varmi
Şeyma
1.5 yıldır aynı yerde calışıyorum istifa etsem tazminat alır mıyım
Gökhan
3 yıldır plastik fabrikasında çalışıyorum hergün 2 saat mesai hafta sonu da mesai yapıyoruz mesai yapma mecburiyetimiz varmi bu sebebden tazminat alabilirmiyim.cvp verirseniz sevinirim teşekkürler.
Erhan
2012 yılından beri aynı firmada çalışıyorum sigorta girişim 2008 kendi isteğimle istifa etsem tazminat alabilirmiyim
Adem
Mrb İyi Günler Ben bir Halı fabrikasında Çalışıyorum Kısmım Bobin Yani benim işim Bobin sarmak Ama Fazladan Yemeği ocağa biz koyuyoruz çayı ben yapıyorum Yani aşçının yaptıklarını biz yapıyoruz Sadece gündüz vardiyesinde aşçı var diğer iki vardiye de biz yapıyoruz Bunun için işten ayrılacam 1 buçuk yıldır çalışıyorum ne yapa bilirim
Aylin
İşten çıkarıldım ;fakat kendi isteğimle ayrılmışım gibi istifa dilekçesi yazdırıldı, tazminat alabilir miyim?
Doğukan Doğu
Babam rahatsız ve karaciğer nakili olması gerekiyor şu an hastane de yatalak annem tek başına ilgilenemiyo 6 yıldır çalıştığım fabrikada durumu anlatmama rağmen çıkartamayız kendi isteğinle çıkabilirsin tazminat alamazsın deyip zorla çalıştırmaya devam ediyolar ne yapabilirim bi yol gösterin lütfen
Muzaffer
Babam 99 öncesi girişli 2011 de ayrılıp 1 sene sonra tekrar girdi istifa edip tazminat almadı emekli oldu 10 senelik tazminat aldı, geçmişteki hakkını alabilir mi?
Salih bozkurt
Dört yıldır aynı firmada çalışmaktayım firma bizi ayda 100 ila 150 saat arası fazla mesai yaptırılıyor ve ücretler elden veriliyor itiraz edince de işten çıkarılmakla tehtit ediliyoruz bu nedenle işten ayrılmak istiyorum haklarımı nasıl alabilirim şimdiden teşekkürler
Burcu
Merhabalar, 10 yıldır aynı firmada çalışıyorum. Bugün bizlere tüm çalışanlara imzalamamız için sözleşme verdiler. Sözleşmede bizim lehimize maddeler olduğu için imzalamak istemiyorum. Bu sebeple işten çıkarsam tazminatımı alabilirmiyim? Acil cevap yazarsanız çok sevinirim🙏
Burcu
Yanlış yazmışım çok pardon aleyhimize yazacaktım.
Burcu
Merhabalar, 10 yıldır aynı firmada çalışıyorum. Bugün bizlere tüm çalışanlara imzalamamız için sözleşme verdiler. Sözleşmede bizim aleyhimize maddeler vardı. Sözleşmeyi imzalamak istemiyorum. Bu sebeple işten çıkarsam tazminatımı alabilirmiyim? Acil cevap yazarsanız sevinirim 🙏
Süleyman
Merhaba 5 yıl süre ile aynı firmada çalışmaktayım çalışma saatleri Haftanın 5 günü 08:30 19:00 ayrıyetten herhangi bir gün ekstra mesai yapıyoruz 19:00dan 23:00a kadar gün içersinde herhangi bir çay yemek molası yok öğlen yemek yiyip devam ediyoruz ve artık bu şekilde sürekli çalışmaya beden olarak dayanamıyorum işi bırakmayı düşünüyorum tazminat hakkım mevcutmudır sosyal hakların hiç biri yok ayrıca.. İyi çalışmalar
Cihan
Babam çalıştığı kurumdan sağlık sebepleri ile ayrılmayı düşünüyor. Kendisi emekli bu çalıştığı kurum ikinci işi . Hastalığı kronik ve bu kurumda çalışırken başladı fakat doğrudan çalıştığı iş ile mi alakalı bilmiyoruz. İstifa talebinde bulunsa hangi koşullarda tazminat talebinde bulunabiliriz.
Serkan ortaç
Ben bir buçuk yıldır tünel kazı ekibinde iş makinası operatörüyüm
şantiyede yatılı kalıyorum günlük çalışma saati 12 saat işe gidiş geliş 1.30 saat toplam çalışma saati 13 buçuk saati geçiyor bazen maaşınızı bir kısmını elden veriyorlar ayda 1 pazar veriyorlar kurban ve ramazan bayramı hariç her bayram calisiyoruz ek ödeme yok kendi isteğimle çıkarsam herhangi bir kıdem veya bir ödeme yok bununla ilgili yardımcı olabilirmisiniz
Fuat
Merhaba eşim memur ben malulen memur emeklisiyim 4.5 senedir bir fabrikada güvenlik olarak çalışıyorum eşim başka bir ile atama olacak bende mecburen işi bırakmak zorunda kalacağım bu konuyu işi bırakmaya 1 ay kala noterden işverene bildirsem tazminat alabilirmiyim. TEŞEKKÜRLER.
Bilal
Merhabalar efendim ben 18 yıldır aynı firmada çalışıyorum 2002 sigorta başlangıcım var şuan 7030 primim var kendi isteğim ile çıksam tazminat alabilirmiyim illaki 25 seneyi doldurmam gerekirmi
hakan
Merhaba ,
15 yıldır çalışıyorum ve bu sürede sadece 2 ya da 3 kez işler kötü denilerek 3 ayda bir verilen bir maaş ikramiye kesildi. Bize yazılı olarak bildirilmedi ve bu kesintilerden sonra tekrar ödenmeye devam etti. Tekrar ikramiye kesintisi olursa , buna karşı nasıl bir tavır almam gerekiyor , tazminatla işten çıkabilmek için… ? ( yazılı bir iş sözleşmemiz yok )
Tülay
Merhaba 3 buçuk yaşını geçmiş kızım var. Bakcilarda problem yaşadık şuan pedogog desteği almaktayım. Kızımı çalıştığım için kreşe verdim ama oradada sonuç hüsran anne istiyor. Bu yüzden 8 yıldır çalıştığım iş yerinden ayrılmayı düşünüyorum. Sekreterlik yapıyorum. Kendi isteğimle işten ayrılma talebinde bulunsam 8 yıllık tazminatımı alma hakkım mevcutmudur. Konuyla ilgili dönüşlerinizi rica ederim.
İyi Çalışmalar.
Tuncay
1995 SSK girişim var..5001 günüm var.. belediye çalışanıyim. Tazminatımı alıp ayrılabilir miyim.
Ahmet Özbilen
İşe giriş 3.11.2020 İşten çıkış tarihim 2023 1. Ayın 27 si ancak kıdem tazminatımız içinde bulunduğumuz gün itibariyle hesaplanmıştır (16 12 2022)42 gün ihbar süresi tanındı tazminatım 14.692.92 sormak istediğim şu an içinde bulunduğumuz 2022 yılı içinde tazminatımızı hesaplamaları doğru mu işten çıkış tarihimiz 42 günlük ihbar süresinin bitiminde 27.01.2023 işten çıkış tarihinde mi hesaplanmalı yoksa şimdiden hesaplanması doğru mu şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim
Nilay
1977 dogumluyum ssk giriş 08 09 2004 Prim Günümü doldurup beklemek istiyorum 50 yaştan sonra psikolojimden ve bedenen çalışamıyacagımı düşünüyorum kendi isteğimle istifa ettiğimde neden ben hak ettiğim tazminatını alamıyorum
Nilay
1977 dogumluyum ssk giriş 08 09 2004 Prim Günümü doldurup beklemek istiyorum 50 yaştan sonra psikolojikmen ve bedenen çalışamıyacagımı düşündüğümden dolayı kendi isteğimle istifa ettiğimde neden hak ettiğim tazminatını alamıyorum
meryem
16 yıldır aynı şirkette çalışıyorum maaşım çok düşük olduğu için işten ayrılmak istiyorum tek taraflı fesih yapıp tazminat talep edebiliyormuyum bilgilendirirseniz sevinirim.sgk girişim 2001 stajdan dolayı ama ilk sigortam 2006 da yattı
Fatih AKBAŞ
Mrb 6 yıldız taseron işçi olarak çalışmakrayım iş kaldır indir kargo olduğu için belim agrıyor…bel ağrısından dolayı rapor,alıyorum…sağlığım bozuldu ve gece çalıştıığımdan dolayı bayaa yıprandım…kıdem tazminatı alma imkanım varmı…
kerim
10 yıldır aynı işyerinde çalışıyorum . ek olarakta maliyeye kayıtlı temizlik işi ile uğraşıyorum kendi işime yönelmek için işten ayrılacağım tazminat alabilirmiyim.
Nilay
Merhaba Sağ ve sol Venüs yetmezliğinden amaliyat oldum fakat heyet raporum yok ellerimde ve bacak diz altında ağrılar uyuşmayan var zorlanıyorum üstelik iş yükünü yapmam gerekentiginden haha fazlasını yüklüyorlar kendim istifa ettiğim taktirde tazminat hakkım dogarmı
Abdullah AKTAŞ
Ben biray önceden haber verdim işten ayrılacağımı ve biray sonra işten ayrıldım bir buçuk yıllık çalışanım tazminat alabilirmiyim
ze
merhaba ben çalıştığım yerden zorunlu olarak çıkmak zorunda kalıyorum şehir değişikliği yaptığım içi fakat 2 yıllık bir sigortam var daha öncekileri yapmadılar tazminat taleb edebiliyormuyum
Mustafa
7yildir demir çelik fabrikasında çalışmaktayım önceden sağlık sorunum yoktu ama 3sene içinde hem KOAH hemde fıtık oldum ayrıca çalışma saatlerimiz saatlerimiz de sıkıntılı sağlık sorunlarımi öne surerelten işi biraksam tazminat alabilirmiyim